15.7.2024 Länkkäri pentue.

Huippu länkkäri pentue tulossa Kennel Karangolle!

FI MVA Karangon Juola & Amur

Yhdistelmä 

Karangon kennel


14.7.2024 Mäntsälä KR

Minnin kanssa ekaa kertaa kehässä, esiintyminen meni loistavasti. Avo H. Tuomarina oli Marjo Nygård

2-vuotias, hyvän kokoinen, mittasuhteiltaan riittävän pitkälinjainen narttu. Varsin hyvä pään pituus, oikea purenta, silmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvä kaula ja eturinta. Varsin hyvä rintakehän pituus, maavaraa voisi olla hieman enemmän. Varsin niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Kokoon riittävä raajaluusto. Varsin hyvä karvanlaatu mutta ei tänään parhaassa näyttelykunnossa. Esitetään tänään hieman tuhdissa kunnossa. Hieman korkea häntä liikkeessä ja takapotku saisi olla selvästi tehokkaampi. Iloinen käytös.


29.6.2024 Siilinjärvi Jalostuskatselmus

Länsilaikka jaoston vuoro oli järjestää laikaroduille vuosittainen jalostuskatselmus. Paikkana oli Pohjois-Savon Pystykorvakerhon toimintakeskus Kirsu. Katselmuksen ulkomuoto-osion tuomarina toimi Jari Fors. 


4.6.2024 Kuusankoski näyttelytreenit

Kävimme Minnin kanssa treenaa näyttelytouhuja. Meni ihan hyvin, nyt vaan sitten kesällä kehään pyörähtää. 


23.5.2024 Mäyräkoiranpäivä 27.7.2024 Artjärvi

Tapahtuma info


4.4.2024 Usmalle pentuja

Usmalle torstai aamuna 4 uros ja 3 narttu pentua. Yksi pentu etsii vielä metsästävää kotia

Email:  kettukoirat@gmail.com


3.4.2024 Usma & Hulk


23-24.3.2024 Kajaani

Saj vuosikokous ja päänäyttely vkl Kajaanissa. Maisa kävi käyttökoira kehässä näyttäytymässä. Tuomarina Sakari Poti. Arvostelu: Keskikokoinen, 56 cm. Mittasuhteiltaan oikea. Voimakas, kaunispiirteinen pää. Oikeat mittasuhteet. Hyvät kulmaukset. Keskiselällä pieni painauma. Luisu lantio. Kaunis lämmin väritys. Erinomainen karva. Hyvä liike. Luonne 1.


18.3.2024  Usman kuulumisia

Reilu pari viikkoa laskettuun aikaan. Jos amerikankettukoira petohommiin kiinnostaa niin tiedustelut emailiin:  kettukoirat@gmail.com

Yhdistelmä


Laikojen MEJÄ mestaruus 19.5.2024

Suomen laikajärjestön MEJÄ-mestaruuskoe järjestetään jo 22. kerran.

Tänä vuonna koe pidetään Jalasjärvellä, Lakeuden spanielit ry:n järjestämänä.

Lisätiedot laikajärjestön sivulta:  MEJÄ


8.3.2024 Lovet näytteenotto

Kävimme ottamassa Toffeelta veri näytteet Hannes Lohen epi tutkimukseen Loviisan Lovet eläinklinikalla. Klinikalla oli 9v synttäritkin juuri menossa.

Lovet7.3.2024 Ms Länsisiperianlaikat

Toffee sai postia oulusta asti, Kiitos!

Ms Länkkärit5.3.2024  Huomio länkkärin omistajat!

Länsilaikajaosto tarvitsee pikaisesti apua länsilaikan omistajilta! Aikataulun kiireellisyyden syynä on se, että pääsemme osallistumaan tutkimusprojektiin, joka on jo loppusuoralla. Näytteiden tulisi olla perillä 19.3. mennessä! Länsilaika on suhteellisen terve rotu, mutta aina välillä tietoomme tulee koiria, joilla on ollut neurologisia vaivoja. Nyt rodullamme olisi mahdollisuus päästä Lohen tutkimusryhmän tutkimukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa verinäytteenottoa koirista kahden viikon sisällä. Näytteitä tarvitaan mahdollisimman paljon ja myös terveistä koirista! 

Mikäli haluat auttaa tässä tärkeässä asiassa toimi seuraavasti:

  1. Verinäytteenotto, ohjeet löytyvät täältä:   Ohjeet
  2. Vastaaminen epilepsia ja dyskinesia -kyselyyn:  Kysely
  3. Halutessasi ilmoita osallistumisestasi länsisiperianlaikajaostolle osoitteeseen: lansisiperianlaika@gmail.com

Länsilaikajaosto arpoo kaikkien jaoston tietoon tulleiden näytteenottoon osallistuneiden kesken 5 puukkoa!


                                                                   Louhiketun Aksel jämäkkänä mettä reissussa! 


2.3.2024 Kajaani

Minni kävi Maisan kanssa terveystarkastuksessa kenneltoimintakeskus Paavolassa Kajaanissa. Silmät, polvet ja sydän oli molemmilla kunnossa. 


1.3.2024 Myllykoski 

Kymen-Karjalan ajokoirayhdistyksen vuosikokouksessa palkittiin vuoden 2023 kettukoiraksi FI-KVA KEAJ FI-MVA Siltasuon Usma. Onnittelut!17.2.2024 Hamina. Kymen-Karjalan kettumestaruus.

Pikku-Myrkyn Bonehead eli Sampo aloitti koe uransa Haminan kokeessa tuloksella Keaj-2. 63.25p. Keli aiheutti kokeen keskeytyksen niin oli jäänyt hieman hommat kesken. Sampo oli kokeen kolmas ja yhdistyksen paras kettukoira eli meni sitten voittamaan Kymen-Karjalan ajokoirayhdistyksen kettumestaruuden. Onnittelut!

Tulokset


5.2.2024 Pentuja

Moniriista länsisiperialaikan pentuja metsästykseen saatavilla useammasta yhdistelmästä tällä hetkellä.

Pentuja


4.2.2024 Siitä se lähtee

Pikille ensimmäinen riista tilanne emänsä Toffeen kanssa. Näitä ku muutaman sata kappaletta vuoteen napsii niin pysyy länkkärillä mieli pirteenä :) 


1.2.2024 Juupajoki

Treffipäivä nro 4. No tulihan se tämäkin päivä vihdoin ja viimein. Siltasuo Usma & Foxmehard Hulk. 

Yhdistelmä


28.1.2024 Juupajoki

Kävimme Usman kanssa tutustumassa tulevaan sulhaseen, keskustelua ja hellyyden osoituksia sulhaselta kyllä riitti mutta Usma ajatteli että ekat treffit vasta niin katellaan vähä myöhemmin uudestaan.


13.1.2024 KV Kainuu 

Maisa kävi käyttöluokan kehässä näyttäytymässä saaden ERI.n. Tuomarina Paula Heikkinen- Lehkonen.

Arvostelu: Koko: 55 cm. vahva narttu joka hieman pulleassa kunnossa. pitkä suoralinjainen pää jossa hyvin täyttynyt kuono. voimakas eturinta. vankka luusto. syvä ja pitkä rintakehä. selkä saisi olla kiinteämpi, kauniit puhtaat värit. pitkät käpälät. lyhyt karva. liikkuu kauniisti. hyvä käytös.30.12.2023

Pentujen luovutus päivä. Tunnusti että tulipas tämä päivä sittenkin nopiasti eteen. Vähän haikein mielin mutta iloisena siitä että pääsevät koteihin missä saa sitten mettää tolkusti. Kiva seurata tulevaisuudessa pentujen touhuja.

Louhiketun Aksel alias Aksu. Oli pentueen rohkein menijä ja tutkimusmatkailija. Sai jo perään kattoa että mihinkä asti se oikein on menossa. Supin raatoa haukku jo tolkusti treeneissä, hirven ja sian sorkka kiinnosti myös hyvin. Kova ruokahalu ja halusi painia koko ajan sisarusten kanssa.

Louhiketun Aile alias Piki. Piki jäi kotio, emänsä saa näyttää sitten mallia miten niitä sikoja paimennetaan ja petoja napsitaan. Oli todella kiltti, osallistui kyllä veljesten paini matseihin ihan yhtä tolkusti. Sylivauva. Viisas katselija, sian sorkka kiinnosti kovasti. Nyt riehuu mäykky Minnin kanssa.

Louhiketun Aslak alias Tiki. Alunperin Tikin koti olisi ollut Ruotsissa mutta tulikin sitten muutos niin Tiki jäi myös kotikulmille. Oli pentueen varovaisin mutta äänekkäin. Suu kävi varmaan enemmän mitä edes ajatuksena oli ilmoittaa asiaa.. äitiinsä tullu! Katseli mielellään vaan ovelta ku sisarukset tormuili mihin sattuu ulkona, varmaan ajatteli että on ne nuoki pöljiä ku tuolla lumessa ja kylmässä riehuvat. Kiva rauhallinen pentu.17.12.2023


23.11.2023

Vaihdettiin syksyllä koiranruoka Werraton kotimaiseen laatu nappulaan. Toffeelle aloiteltiin jo kokeilla tiineyden alkuvaiheessa Werraton Emo ja pentu nappulaa, ja sehän maistu todella hyvin. Nyt sitä on tarjolla vapaasti imetyksen aikana. Testasinpa sitten nappulaa muillekkin niin kyllä kuppi tyhjeni siihen malliin että otettiin sitten kaikille käyttöön koska sehän sopii myös erinomaisesti erittäin raskasta työtä tekevien aikuisten koirien ruokintaan. 

Rovio Pet Foods


4.11.2023 Pyhäinpäivä.

Karangon Toffee sai lauantai aamulla neljä pentua. Syntymä painot olivat 380-400g. Toffee hoiti kaiken alusta loppuun asti itse. Sai itse olla vain virallisena valvojana. Nyt pennut syö kovasti ja Toffee voi hyvin, syö ja juo normaalisti. Pissatus lenkit mennään vauhdilla, ja äänen kanssa takasin päin. Tässähän se loppuvuosi sitten menee seuratessa pentujen kehitystä ja touhuja.


16.10.2023  Kuhmo ajokoe.

Maisa ajeli paljaan maan Ajok-1, 82.71pisteen arvoisesti ensimmäisessä kokeessaan.

Tulokset


Kouvola Vekarajärvi Ryhmänäyttely 7.10.2023

Pikku-Myrkyn Bonehead eli Sampo. Tuomarina Teija Urpelainen. AVO ERI SA SERT ROP

Arvostelu: Erinomainen tyyppi, hyvät mittasuhteet, oikea luuston vahvuus. Hyvä pää, kaunis kaula. Hyvä ylälinja, rintakehä voisi olla hieman syvempi ja pidempi. Kohtuullisesti kulmautunut, liikkuu tyypillisesti. 


MehtäJätkät

Toffee työn touhuissa! Muutama onnistunut linnun mehtuu reissu tälle syksylle ja sitten tuota pienpeto touhua on jonkin verran ollunna.

MehtäJätkät


Karangon Toffee & Dunklets Ruter (Nero) 

Käytiin Ruotsin Jällivaarassa tapaamassa Neroa. Palatessa käytiin Sotkamossa alottelee jänis jahti. Maisa ajeli neljää eri jänistä, lupaa hyvää tulevalle metsästys viikonlopulle. 


Kausi 23-24

Toffee aloitteli jo kauden, pari haaska reissua takana, haaskat vetävät hyvin pienpetoa. Ketut erehtyy pillin kaameaan rääkymiseen näin alkukaudesta hyvin peltoaukeilla. Torstaina alkaa sitten kyyhkyn metsästys johon perinteisesti on kutsuttu noutaja touhuamaan. Ja ei kaukana ole ajavien irti laskukaan. Näin se uusi metsästyskausi tästä starttaa!


Kajaani RN 30.7.2023

Maisa kävi missikisoissa. Tuomarina Matti Palojärvi. AVO ERI

54cm, ihannekokoinen. Voimakas oikealinjainen pää, hyvät korvat. Rungossa hieman pehmeyttä. Hyvä eturinta. Tiivis etuosa. Hyvä raajaluusto. Niukahko polvikulma. Taipunut ranne. Hyvä karvapeite, kaunis väritys. Oikea liike. Rauhallinen luonne 1. 


28.7.2028 Kettukoira myynnissä

Myydään omistajan sairauden takia kettu ajava Tiinun Raju.
Raju on tarhakoira lämmitetyssä kopissa, viihtyy myös sisällä, on sisäsiisti.
– 2 kpl keaj ykköstä
– v. 2021 PM toinen tila
– v. 2021 lohkon SM karsinnassa viides tila
– kaksi kertaa suljettu kokeissa pikkusorkanajosta
– on myös mahdollisuus kaupassa Ultracom R10 ja oukitel puhelin.

Tiedustelut Lasse Peltola 0400176825                                          


Oulu KV 8.7.2023

Jalotassun Lumikki kävi pyörähtää kehässä. Tuomari Sakari Poti. AVO ERI SA

Arvostelu: 56cm. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Voimakas kaunispiirteinen pää ja kauniisti kiertyneet korvat. Hieman luisu lantio, muutoin erinomainen runko ja raajarakenne. Oikea väritys. Hyvä karva. Voimakas eturinta. Kevyt pitkä askel. Luonne 1.Metsästys länsisiperianlaikan pentuja tulossa Surmansaajon kenneliin

Face sivut

Uros:
FI48756/11 Sushin Veto
17.8.2011

Tulokset: Hirv1, näyttely ERI SA SERT

Narttu:
FI19185/22 Origamy
26.4.2019

Tulokset: Mejä AVO1, näyttely ERI SA SERT

Omistaja: Henna Lintulahti

SS%: 0

Tiedustelut: Henna Lintulahti, p. +358 40 524 5088
henna.lintulahti@gmail.com


Usman ryöstöretki Baltiaan

1.7.2023 National Dog Dhow In Daugavpils Latvia. Tuomarina Andrzei Szutkiewicz. Käyttöluokka ERI SA ROP SERT (RYP 5)

2.7.2023 Imavere Dog Show Viro. Tuomarina Galyna Kalinichenko. Kasutusklass ERI SA ROP SERT Laikojen lintumestaruusottelu 27.8.2023 Puolanka
järjestäjä Puolangan Kennelkerho ry

Lisätiedot: 

Taiga haukut

Facen tapahtumasivut:

Taiga haukut KR näyttely Kotkan Ruusu 18.6.2023

Käytiin varmistamassa Toffeen kanssa mettämiehen serti. Tuomarina Katja Korhonen

6-vuotias. Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvät mittasuhteet omaava. Feminiininen pää ja ilme. Haja-asentoiset korvat. Hyvä kaula ja selkälinja. Riittävä eturinta. Jäntevä runko. Saisi kulmautua voimakkaammin edestä ja takaa. Riittävä raajaluusto. Hieman litteät käpälät. Luisu lantio ja alas kiinnittynyt häntä. Liikkuu leveästi takaa. Tasapainoinen sivuliike. Yhdensuuntainen edestä. Miellyttävä luonne.
Länsisiperianlaikan pentuja saatavilla moniriista vanhemmista:  

Uros
Kakarinsuon Lohtu
FI51965/19

Narttu
Sushin Edea
FI52503/16

Yhdistelmä koiranetissä

Pentue syntyi 31.3.2023:  3 narttua, 3 urosta. 

Pentu kyselyt:
Anne Ilmakari- Hämäläinen
posti@itainentiimi.fi
+358 400 810 656 Laikojen mejä-mestaruus 28.5.2023


Suomen laikajärjestön MEJÄ-mestaruuskoe järjestetään jo 21. kerran.

Tänä vuonna koe pidetään Karvialla, Koillis-Karvian metsästysseura ry:n järjestämänä.


Lisätiedot Suomen laikajärjestön sivulta: 

https://laikajarjesto.fi/index.php/2020/12/01/meja-jaljestys/